NEA & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κινηματογράφος στο Αχίλλειο -Τριλογία «Σίσσι»

Παρασκευή 20/08/2021 | Νέα & Ανακοινώσεις

Το Αχίλλειο μουσείο και ο Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Κέρκυρας μας προσκαλούν όλους  στις 11, 13 και 15 Σεπτεμβρίου σ’ ένα κινηματογραφικό τριήμερο αφιερωμένο στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ!

Τρείς υπέροχες ταινίες αφιερωμένες στην ζωή της Σίσσι φανερώνουν στο θεατή άγνωστες πτυχές της ζωής και του χαρακτήρα της Αυτοκράτειρας. Όσοι ήδη την αγαπούν…θα την λατρέψουν, ενώ για τους υπόλοιπους είναι μία μοναδική ευκαιρία να την γνωρίσουν!

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών και λίγα λόγια για τις ταινίες.

Σάββατο 11/9: «Σίσσι» (1955)

«Ο ήλιος λούζει με το ζεστό φως του τα κατάφυτα βουνά της Βαυαρίας. Το γέλιο της Σίσσι, της όμορφης πριγκίπισσας με την τρυφερή καρδιά, αντηχεί στα καταπράσινα δάση. Στο κάστρο των γονιών της, έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για το μεγαλοπρεπή, ανοιξιάτικο χορό! Η γλυκιά Σίσσι φοράει το αστραφτερό φόρεμά της και ανυπομονεί να φτάσει η μεγάλη βραδιά. Άραγε, θα συναντήσει απόψε τον πρίγκιπα των ονείρων της; Οι περιπέτειες των νεανικών της χρόνων την οδηγούν μέχρι την Αυστρία. Εκεί, θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του νεαρού αυτοκράτορα Φραγκίσκου – Ιωσήφ, που θα της κάνει πρόταση γάμου! Η Σίσσι ανακηρύσσεται Αυτοκράτειρα της Αυστρίας, ποτέ δεν ξεχνά όμως ότι όταν χαρίζει ευτυχία στους ανθρώπους που τη χρειάζονται, νιώθεις και εσύ ο ίδιος πιο ευτυχισμένος από ποτέ…»

Σκηνοθεσία: Ernst Marischka

Ηθοποιοί : Gustav Knuth, Josef Meinrad, Karlheinz hm, Magda Schneider, Romy Schneider, Uta Franz, Vilma Degischer

Δευτέρα 13/9: «Σίσσι, η νεαρή Αυτοκράτειρα» (1956)

Η Σίσσι κερδίζει τις εντυπώσεις στην αυλή και αποδεικνύει ότι έχει σπουδαίες διπλωματικές ικανότητες, όπως και ότι είναι μια τρυφερή μητέρα. Τα πρώτα χρόνια της νεαρής αυτοκράτειρας της Αυστρίας σημαδεύονται από τις συγκρούσεις της με το αυστηρό τελετουργικό της αυλής και με τη σκληρή πεθερά της. Η γέννηση της μικρής πριγκίπισσας και η απαίτηση να παραδώσει το παιδί σε ξένα χέρια για τη μόρφωσή του, την αναγκάζουν να ξεπεράσει την πρώτη κρίση στο γάμο της. Επιτυγχάνεται η συμφιλίωση όταν υποχωρούν και τα δύο μέρη. Η Σίσσι συμμορφώνεται με το τελετουργικό και της επιτρέπεται να κρατήσει το παιδί της.

Σκηνοθεσία: Ernst Marischka

Ηθοποιοί: Gustav Knuth, Josef Meinrad, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Romy Schneider, Uta Franz, Vilma Degischer

Τετάρτη 15/9 : «Σίσσι, τα μοιραία Χρόνια» (1957)

Η νεαρή αυτοκράτειρα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσει τις ίντριγκες της πεθεράς της. Το διάστημα που ο Φραγκίσκος Ιωσήφ βρίσκεται στη Βιέννη, η Σίσσι ταξιδεύει στην Ουγγαρία με έναν κόμη, ο οποίος είναι θαυμαστής της, με σκοπό να εξευμενίσει τους Ούγγρους ευγενείς που ετοιμάζονται να επαναστατήσουν. Πρέπει να αντιμετωπίσει τις φήμες για ειδύλλιο με τον κόμη, όμως μια σοβαρή αρρώστια στους πνεύμονες την αναγκάζει να μείνει στην Κέρκυρα για να αναρρώσει. Συναντιέται με τον Φραγκίσκο Ιωσήφ στην Ιταλία, όπου χάρη στη μεγάλη γοητεία της καταφέρνουν να κερδίσουν την εύνοια του ιταλικού πληθυσμού.

Σκηνοθεσία: Ernst Marischka

Ηθοποιοί: Gustav Knuth, Josef Meinrad, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Romy Schneider, Uta Franz, Vilma Degischer

Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Για κράτηση μπορείτε να καλείτε Δευτέρα- Παρασκευή από 8.00- 14.00 στο 26610-56210

Και καθημερινά από 8.00-20.00 στα τηλέφωνα 6937057268 – 6947029005

 

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία όλων, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19.