NEA & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

DESTINYLAND Μια ψηφιακή Οδύσσεια

Τετάρτη 08/09/2021 | Νέα & Ανακοινώσεις

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιείται στο Αχίλλειον μουσείο Κέρκυρας η συμβολική βάπτιση του MS Destinyland ως αναφορά της 123ης επετείου του θανάτου της αυτοκράτειρας Sisi. Με παρουσία της ομάδας και ενός μειωμένου αριθμού επισκεπτών, η παγκόσμια πρεμιέρα του πιλότου της σειράς Destinyland, η οποία είναι η αρχή μιας σειράς έξι ψηφιακών πολύγλωσσών επεισοδίων.

Τα επεισόδια θα παρουσιάζονται στο διεθνές κοινό στην ιστοσελίδα www.destinyland.eu κοινό κάθε τρεις εβδομάδες, κάθε Παρασκευή έως τις 24 Δεκεμβρίου – ημέρα γενεθλίων της αυτοκράτειρας.

TO STORY

Ενας διεθνής θίασος freelance καλλιτεχνών. Φτάνουν σαν ναυαγοί στην Κέρκυρα. Σαν τον Οδυσσέα, ο οποίος, σύμφωνα με τον μύθο, πριν επιστρέψει στην Ιθάκη, βίωσε τον τελευταίο σταθμό της Οδύσσειας εδώ στο νησί των Φαιάκων, έτσι και ο θίασος τώρα φιλοξενείται στο νησί και συγκεντρώνει νέα δημιουργική δύναμη σε αυτό το μοιραίο σημείο. Το Αχίλλειο ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται  τον θίασο φιλόξενα για τη διάρκεια του ψηφιακού residency τριών μηνών με κέντρο την Κέρκυρα που γίνεται λιμάνι τους σε μια δύσκολη στιγμή.

Εν μέσω πανδημίας, αυτοί οι καλλιτέχνες τολμούν ένα ψηφιακό ερευνητικό ταξίδι. Δημιουργείται ένα επίκαιρο πλαίσιο, το οποίο και διανοητικά και συναισθηματικά φέρνει τον ρομαντικό, μεταμορφωμένο κόσμο της ελληνικής αρχαιότητας πιο κοντά στους ταξιδιώτες και στο κοινό τους, μέσω ενός ευχάριστου παιχνιδιού εικόνων και πληροφοριών.

Βήμα βήμα, ο θίασος μοιράζεται την προετοιμασία ενός προγραμματισμένου μελλοντικού έργου με το κοινό του. Έτσι, ο θεατής γίνεται μέρος της διαδικασίας και εμπειρίας της δημιουργίας. Προσφέρονται συναρπαστικά βλέμματα πίσω από τις σκηνές της σύγχρονης καλλιτεχνικής εργασίας υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, καθώς και μια αυθεντική και ενδιαφέρουσα ματιά πίσω από την απόδραση της Sisi από την δύσκολη πραγματικότητα σε έναν ουτοπικό και ονειρικό κόσμο μιας εξιδανικευμένης αρχαίας Ελλάδας.

Το ψηφιακό πλοίο – το MS Destinyland–, ταξιδεύει τον θίασο και το κοινό σε μια αποστολή ανακάλυψης. Μαζί βιώνουμε μια αφήγηση που ρέει μέσω των αιώνων και εποχών προς το σήμερα και την κατάσταση του εδώ και τώρα που βιώνουμε. Στις συνθήκες της εποχής μας, η ομάδα ταξιδεύει από εμπόδιο σε εμπόδιο, αντιμετωπίζοντας τις επίκαιρες προκλήσεις – στο „Lockdownland“.

Συμμετέχει το ensemble της Eteria Filon www.eteriafilon.com

Ώρα προσέλευσης 20.30. Έναρξη πρεμιέρας 21.00

Τόπος: Προαύλιο μουσείου Αχιλλείου “έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου του Ανακτόρου”

Είσοδος ελεύθερη . Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά́ εκδήλωση θα είναι 100 άτομα και θα τηρηθεί σειρά́ προτεραιότητας.Θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία όλων, θα τηρηθούν αυστηρά́ όλα τα μέτρα για την αποφυγή́ διάδοσης του Covid-19. Κατά́ την είσοδο θα υπάρχει θερμομέτρηση. Στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί απόσταση 1.5 μ. ανά́ κάθισμα. Το κοινό θα είναι καθήμενο και δεν θα πραγματοποιηθεί́ διάλειμμα.

Για κρατήσεις παρακαλούμε να επικοινωνείτε με [email protected] η τηλεφωνικά με το 6937057268 η 6953011391