αρχή επικοινωνία σύνδεσμοι Greek English
Το Αχίλλειο Ιστορία Ξενάγηση Εικονική περιήγηση


Ιστορία
Ελισάβετ
Κάιζερ
Νεότεροι Χρόνοι

Κάιζερ της Γερμανίας

Ο Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμος Β' Ο Κάιζερ (Αυτοκράτορας) της Γερμανίας, Γουλιέλμος Β', μετά από πρόταση του τότε βασιλέα της Ελλάδας, Γεώργιο Α’, αγόρασε το Αχίλλειο το 1907, μετά από διαπραγματεύσεις δυο χρόνων.

Κύριος πλέον ο Κάιζερ του ανακτόρου,προχώρησε σε διάφορες αλλαγές και προσθήκες σ’ αυτό, όπως τη μεταφορά του θνήσκοντα Αχιλλέα στη σημερινή του θέση, από το σημείο που δεσπόζει σήμερα ο Νικών Αχιλλέας, που ο ίδιος έφερε. Επίσης έδιωξε από το Αχίλλειο το άγαλμα του ποιητή Χάινε, που είχε φέρει και τοποθετήσει η Αυτοκράτειρα στο δάσος του. Τέλος ανήγειρε δίπλα από το Ανάκτορο ένα μεγάλο κτίριο για να στεγάζει τη φρουρά του. Όμως το πρώτο του μέλημα ήταν η αναμόρφωση των κήπων του ανακτόρου, που δεν κατοικήθηκε για 9 χρόνια, και φυσικά είχαν παραμεληθεί. Γι’ αυτό τον λόγο έφερε διάσημους γεωπόνους, κηπουρούς, αλλά συγχρόνως δέντρα και φυτά, σπάνια τότε, πολλά από τα οποία διατηρούνται και σήμερα.

Ο Αυτοκράτορας βοήθησε ενεργά στις ανασκαφές των Αγίων Θεοδώρων στη Γαρίτσα, φέρνοντας ο ίδιος τον Γερμανό αρχαιολόγο Δαίρπφερντ, με την βοήθεια του οποίου ανακαλύφθηκαν τα ευρήματα που στεγάζονται σήμερα στο αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας, με πρώτη την Γοργόνα. Το τελευταίο του έργο, ήταν η κατασκευή παρατηρητηρίου στον Πέλεκα απ’ όπου φαίνεται μεγάλο μέρος του νησιού. Πολλά θα έκανε ο φιλόδοξος αυτοκράτορας της Γερμανίας, όμως το ταξίδι που έκανε το 1914 στην Κέρκυρα έμελλε να είναι το τελευταίο.Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ Α.Ε.)

Το Μουσείο Αχίλλειο
διαχειρίζεται η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ Α.Ε.),
ο εθνικός φορέας διαχείρησης ακινήτων και
περιουσιακών στοιχείων.

Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ Α.Ε.)

Σχεδιασμός και ανάπτυξη : Digital Innovations